Mitt første blogginnlegg – reposted!

Bloggens arnested – Ideen til bloggen ble lansert på en biltur over Valdresflya for to år siden. Siden har den kvernet i bakhodet, og nå er den her! Jeg håper du vil finne glede og inspirasjon ved å lese om ledelse, samfunnsdebatt og sidelengse reiser. Dette er min blogg og du er velkommen!

IMG_8790

Opprinnelig lagt ut 16.juli, reposted i forbindelse med GO LIVE 🙂

For to år side kjørte min gode venninne Dagfrid Forberg og jeg hjem fra NM i snowboard på Stryn. Det var en stille og vakker kveld over Valdresflya. Dagfrid var i ferd med å skifte jobb fra å være verden beste generalsekretær i Snowboardforbundet til nestleder i Zero. Vi diskuterte, som vanlig, hefting og engasjert en miks av ledelse, idrettspolitikk og private tema. Du burde vurdere en blogg, foreslo Dagfrid. Nja..hva, svarte jeg, mener du det? ldeen var plantet. Den spirte i bakhodet mitt i månedene og årene som fulgte. Konklusjonen ble etterhvert – jo, jeg har jo faktisk lyst til å gjøre det!

Følg Cecilia på Facebook!

Foto: Snowboardforbundet
Foto: Snowboardforbundet

To år, to barn og et avsluttet presidentverv senere har jeg nå gjort drømmen til virkelighet. Med meg i ryggsekken har jeg:

Ti år fra konsulentbransjen, hvorav fem år som partner i Deloitte Consulting. Jeg ble den første kvinnelige consultingpartneren i Deloitte Norge. Daglig har jeg fokus på hvordan jeg kan være et godt forbilde for yngre ledere. Jeg jobber primært med større omstillingsprogrammer i offentlig sektor. Er det komplisert og involverer endringer av arbeidsprosesser, organisasjonen og teknologi? Da liker jeg meg!

Foto: Ingar Steinholt
Foto: Aftenposten, Ingar Steinholt

12 år med politiske verv i Snowboardforbundet har vært en lærerik og fantastisk sidelengs reise. Mitt nasjonale engasjement har en pause, men mitt internasjonale idrettspolitiske engasjement  brenner fortsatt. Jeg er visepresident i det internasjonale snowboardforbundet på fjerde året.

IMG_0035-2

I seks år har Alexander vært min klippe i livet. Han har lært meg å legge igjen jobben på kontoret og leve et mer fartsfylt og spennende liv. Livet med Alexander er ikke for sarte sjeler, her er det bare kaste seg etter  – pumpe pudder ned bratte fjellsider, droppe fra klipper,  fyke bortover vannet, sloss med vind og bølger, seile og stadig lære  nye sidelengse triks. I love it (and him :))

Felix og Filip

Høsten 2014 ble jeg tvillingmamma til to herlige gutter. De har åpnet en ny dimensjonen i livet mitt. Barn er jammen meg helt fantastisk! Familien på fire bor på Skarpsno i Oslo i huset som vi selv kaller Casa Frøya.

Jeg har et travelt liv, men jeg prøver å ha tid til et sidelengs liv, til vanns eller til fjells. Snowboard, windsurf, SUP, løping og yoga! Det er mine kilder til å vinne energi! Men størst av alt er kjærligheten til familien.

Mitt talerør, mine meninger, tre hovedtema

Cecilias verden, mitt talerør, en blogg jeg håper kan inspirere deg. Jeg understreker at dette min private blogg, hvor jeg vil gi uttrykk for mine egne personlige erfaring og meninger. De har ingen forbindelse til min arbeidsgiver eller frivillige organisasjoner hvor har verv. Bilder er personlige, kjøpt hos Fotolia eller fotograf/nettside er kreditert.

Det er viktig for meg å fremheve at jeg ikke tjener en krone på denne bloggen. Det er kun mitt private hjerteprosjekt! En blogg er jo bare en kommunikasjonsplattform som jeg har valgt. Den er lett å administrere og kombinere med et familieliv. Jeg er fortsatt partner i Deloitte, er veldig glad i jobben min og skal være der lenge!

Jeg har valgt å blogge om tre områder jeg brenner for. Du lurer kanskje på – Hvor er den røde tråden? Jeg mener at for å finne motivasjon og inspirasjon i jobben må vi også ha andre i interesser som vi brenner. Jeg elsker brettsporter, sommer som vinter. Interessen har tatt og tar vår lille familie til ulike reisemål. Jeg ønsker å dele opplevelsene med deg og inspirere deg og din familie til å reise. Det som vil vektlegges er faglig innhold, supplert med mine erfaring og råd, og lite #ootd, #hjemmelagetsviskemos, #louisvuitton, #polarnopyret og #nyegardiner.

1) Inspirasjon og ledelse – ledelse omfatter så utrolig mye og jeg har ingen doktorgrad i ledelse. Likevel ønsker jeg å dele erfaringer, råd og historier fra min verden. Min lederrolle har mange hatter. Jeg er partner i et av verdens største konsulentfirma, noe som innebærer både personalledelse, faglig ledelse og salgsledelse, mitt fag er prosjekt- og programledelse og jeg har styreerfaring fra idretten. Vi trenger alle litt inspirasjon og noen gode råd i arbeidshverdagen vår.

Foto: Tacky

2) Meninger – jeg har mye engasjement, og så langt har mitt samfunnsengasjement vært sentrert rundt idrettspolitikk. Det er spesielt tema relatert til egenorganisert idrett, de som organiserer sin aktivitet utenfor den norske idrettsmodellen, som opptar meg. Dette gjelder både offentlige midler til og tilrettelegging av anlegg, medlemsskapsordninger, breddeaktivitet og kampen for internasjonal selvstendighet. Denne delen vil også utvikle seg med meg, og tema vil variere med hva som rører seg i nyhetsbildet. Jeg aner at tema som berører barn vil oppta meg mer og mer.

3) Reis sidelengs – denne delen av bloggen vil hete Travel sideways. Ikke fordi jeg prøver å være så veldig cool, men den største potensielle leserskaren er utenfor Norge. Min samboer og jeg har oppsøkt mange fjerne og nære steder for å finne fjell, vind, flattvann og/eller bølger. Jeg gleder meg derfor til å dele våre reiseopplevelser med dere. Vi vil fortsette å søke steder for sidelengs aktivitet, men nå med to små på skuldrene. Planlegging og reising vil derfor blir litt annerledes, men like gøy.

Jeg har også laget en kategori som heter Livet mitt. Vi får se hvordan den utvikler seg med bloggen.

Følg Cecilia på Facebook!

gi69iEJkarI38TqXoPMvvX1zIIVZikBVdUv4H1RLEWY

Følg min verden

Jeg er supertakknemlig for at du tar deg til å lese min blogg. Målet mitt er 2-3 blogginnlegg i uken. Jeg blir veldig takknemlig om du vil å abonnere på bloggen.

Det gjør du ved å følge meg på Facebook etc eller abonnere på innlegg. Det gjør du her -> Sosiale medier.

NB: Det er en liten bug på e-post- og sms-tjenesten. Det kommer ikke opp en bekreftelse på at du er registrert, men det er du.  

Gi meg gjerne en tilbakemelding, skriv en kommentar, positiv som negativ, hva er dine erfaringer? Er det noe du vil jeg skal blogge om?

Vil du kontakte meg uten at hele verden skal se det, så send meg en e-post på cecilia@ceciliaflatum.com. Dine innspill og spørsmål verdsettes og vil besvares!

Takk for at du er med på reisen!

Hilsen Cecilia 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *