4 jenter trakasseres hvert sekund, bli Jentefadder!

Hvert eneste sekund blir fire jenter utsatt for trakassering, vold og overgrep på skolen eller skoleveien. Overgriperne er medelever, lærere og menn i lokalmiljøet. Overgrepene er et stort hinder for at jenter fullfører skolen. Du har nå sjansen til å hjelpe jenter i utviklingsland. Støtt Jenteaksjonen 2015!

Skjermbilde 2015-10-07 kl. 13.11.29

(Illustrasjonsbilder og fakta er hentet fra Plan.no)

Raise your hand and voice for a girl!

For noen år siden gjennomførte Plan kampanjen Raise your hand for a girl! Den traff umiddelbart mitt hjerte, og siden har jeg vært fadder til en liten jente som heter Malbatoure. Hun bor alene med sin mor på landsbygden i Burkina Faso. Hun er snart skolejente. Det er viktig at hun er trygg både på skoleveien og skolen. Det øker muligheten for at hun fullfører utdannelsen. Det ønsker jeg å bidra til!

ih_malala_raising_hand

Kommer pengene frem, da?

Jeg skal innrømme at jeg alltid har vært skeptisk til å gi penger til veldedige organisasjoner. Det er viktig at organisasjonen har en effektiv innsamling og administrasjon. Jeg liker å gjøre litt research. Kapital har kartla i 2014 effektiviteten til frivillige organisasjoner. Plan kom på tredje plass på denne listen. Se hele saken i Kapital. Jeg føler at en god andel av mine Plan-bidrag kommer lokalsamfunnet hvor fadderbarnet bor tilgode.

Skjermbilde 2015-10-07 kl. 13.06.28

Hvorfor skal du bidra i Jenteaksjonen 2015?

Når du bidrar til et fadderbarn, så kommer pengene hele lokalsamfunnet tilgode. Plan jobber for jenters rettigheter og mot vold i skolen. Områder som jeg mener er viktige.

Hvert eneste sekund blir fire jenter utsatt for trakassering, vold og overgrep på skolen eller skoleveien. Overgriperne er medelever, lærere og menn i lokalmiljøet. Overgrepene er et stort hinder for at jenter fullfører skolen.

Skjermbilde 2015-10-07 kl. 13.04.26

Plan jobber mot vold på flere nivåer – med lokale og nasjonale myndigheter, med lokale partnere og organisasjoner, med skoler, lærer og ansatte, med familier og direkte med barn og unge. Hovedområdene er:

 • forebygging
 • gi barn mulighet til å si fra om vold
 • støtte ofre for vold
 • et sterkere lovverk
 • håndheving av eksistrende lover

Jenteaksjonen 2015, du kan gjøre en forskjell!

Nå har du sjansen til å gi jenter nye muligheter.

Støtt Jenteaksjonen 2015 og bli Jentefadder, du også! Om du vil oppfordre andre til det samme, del gjerne dette innlegget og fortell dine venner at du har blitt Jentefadder!

Gjør som Erna Solberg og tusenvis av andre. Vis din støtte på Min lov.

Klem fra Cecilia

2 kommentarer

 1. arukoge

  – Akakuz Arijfbyi hdu.rnlt.ceciliaflatum.com.cyw.qb

 2. eetiaujuqamel

  – Oqarozu Uimavuw hjo.htnq.ceciliaflatum.com.nfp.rn

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *