Derfor vil nyttårsforsettene dine ryke!

Godt nytt år! Har du også nyttårsforsettene dine klare? Vil du gå ned i vekt? Skifte jobb? Eller kanskje få orden på økonomien? Jeg beklager, men jeg må helle litt kaldt vann i blodet ditt.

Sjansene for å lykkes med nyttårsforsettene er små, men det er håp ;).

Derfor mislykkes du med nyttårsforsettene!

De mest populære nyttårsforsettene er:

 1. Gå ned i vekt
 2. Bli mer organisert
 3. Sløse mindre, spare mer
nyttårsløfter

Jeg må innrømme at jeg har sluttet med nyttårsforsetter. Har mistet «trua». Jeg setter meg ulike små mål gjennom året. Seriøst! Om du ikke har faste treningsrutiner, hvor lett er det å begynne å trene 1.januar i Norge med snø, kuldegrader og mørketid. Våren er en mer motiverende tid for trening og lette måltider! Og over natten skal du gjøre en hel rekke endringer på mange områder i livet ditt. Det går faktisk bare ikke!

Forskning fra Statisticsbrain.com viser at bare 8 % lykkes med å realisere sine nyttårsforsetter. Dere som er er i 20-årene har de beste forutsetningene for å lykkes. Så hvorfor mislykkes over 90 %? Min erfaring er at disse tre forholdene setter oss på prøve:

 • For mange store mål samtidig
 • Ikke tenkt gjennom hvilke nødvendige konkrete endringer som må til i hverdagen for at du skal klare å følge opp
 • Kursen korrigeres ikke når du begynner å skli ut, og faller raskt tilbake i gamle vaner

Seks steg mot suksess!

Jeg jobber med management consulting. Det ligger i ryggmargen min å søke etter en modell for beste praksis. En modell som rydder hodet mitt og hjelper meg på vei. For dette blogginnlegget har jeg samlet  puslebrikker fra ulike råd, forskning og egen erfaring. Biter som viser en vei mot et nytt mål.  Det har blitt min egen lille modell, som viser stegene du kan ta!

Skjermbilde 2016-12-29 kl. 21.50.28
 1. Gjennomfør din personlige strategidag eller sett av litt tid i hverdagen gjennom en uke, hvor du blir enig med deg selv om hva som er viktig for deg i livet
 2. Definer mål og delmål, og lag en plan
 3. Identifiser energikilder og energilekkasjer i hverdag.
 4. Fortell andre om målene. Kanskje det er andre som har samme mål som deg?
 5. Walk the talk! Nå starter den virkelige jobben! Dokumenter at du følger opp, eks. ved bilder på Instagram
 6. Evaluer, juster og oppdater planen hyppig!

Og feir underveis, store og små seire!

De første 66 dagene!

Ja, det tar tid å endre livsstil. En studie (European Journal of Social Psychology) viser at det tar 66 dager å få en ny vane til å sitte! Om du i mars 2017 lever i henhold til nyttårsforsettene dine, så har du veldig gode muligheter for å lykkes! Gratulerer!

Dette innebærer at det handler om en ny hverdag, en ny livsstandard. Du gjør «din greie», uten å tenke på det! Du har jobbet inn et atferdsmønster som følges automatisk og som ikke føles som en tvangstrøye. Dette er grunnen til at jeg ikke tror på dietter. Du må etablere spisevaner som du etterlever uten at du tenker over det!

Om du skal lære deg ny atferd må du bryte og legge bak deg gamle vaner. Frykt og fristelser må overvinnes og bli en del av din historie.

En klok mann sa!

Det tar tid å endre atferd. Om du mislykkes, prøv igjen, men du må gjøre noe annerledes. Albert Einstein sa «Galskap er å gjøre det samme igjen og igjen og forvente et annet resultat.» Så det å mislykkes, er faktisk viktig. Da vet du, hva du ikke skal gjøre. Da må du bare samle deg og prøve igjen, og gjøre noe nytt!

Den gode nyheten er – Du kan starte på nyttårsaften, 22. mars, 6.juni eller 14. oktober.

Uansett 66 dager senere kan du si – Wow, I klarte det! Og jeg føler meg superbra! Dette er mitt nye liv!

nyttårsforsetter 2017

Ha en superfin nyttårsfeiring!

Klem fra Cecilia 🙂

—-

Inspirasjonskilder for dette blogginnlegget:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *