5 ting som avslører en arbeidende småbarnsmor!

For noen år siden så jeg filmen, I don’t know how she does it. I en scene ankommer småbarnsmor og hovedrolleinnehaveren, Sarah Jessica Parker, jobben med gulp på jakkeslaget. Jeg husker at jeg ristet hånlig på hodet. INGEN vil gjøre det! For en latterlig scene.

Hmm…. jeg har møtt meg selv i døra. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har gnikket på dressjakken eller skjørtekanten i heisen på vei opp til kontoret.

5 ting som avslører en arbeidende småbarnsmor!

1) Flekker på klærne! Denne er ikke til å unngå. Og det mest komiske er at jeg tenker. – Ja, ja, er det farlig da? Sikkert ingen som ser det. Jo, havregrøt på svart dressjakke synes!

2) Hestehalen! Morgenen er et logistikk-kapittel for seg. Stort sett er vi oppe halv syv. Om jeg skal levere i barnehagen, så er det så vidt jeg rekker møter som begynner kl 9. Hestehalen er den raskeste hårstylingen for en småbarnsmor. Og jeg har nylig avdekket et hemmelig våpen. Tørrshampoo! Jeg bruker den fra MoroccanOil, og den har reddet meg mange ganger.

3) Jobbvesken = Skrinet med det rare i! Med jevne mellomrom må jeg tømme jobbvesken. Jeg finner alt fra bestikk, smokker, halvspiste fruktposer, masse kvitteringer, et godt utvalg i lipglosser og hårstrikker, superlim og «forsvunnede bankkort». Og gjerne strømkabelen til en kollega, for min er alltid borte.

4) Topplisten på Spotify! Jeg hører ofte på musikk når jeg jobber, men likevel troner Karsten og Petra topplisten min. For ikke lenge siden åpnet jeg PCen i et morgenmøte. Brannmann Sam jomet gjennom møterommet. #Rødme.

5) Frk Produktiv og Fru Effektiv! Det handler ikke om antall timer på jobb, men hvordan du jobber. Jeg har tidligere skrevet en serie på seks blogginnlegg om personlig produktivitet. For når arbeidsdagen starter kl 7 eller 9 og «barnehageklubben» møtes i heisen på vei ut av kontoret kl 15.30 og jeg legger meg vanligvis kl 22, da må timene på jobb være effektive. De fleste småbarnsmødre topper effektivitetsstatistikken.

Fortell meg ikke hvor mange timer du jobber, vis meg hvordan du jobber!

Quote twin mom

Neste gang!

Neste gang du erfarer at en kollega med småbarn kommer stressende inn på jobben kl 9, så husk. Denne kollegaen har ikke vært ute på byen, slumret én time, lest avisen fra perm-til-perm, spist egg og bacon eller forsovet seg.

Vi har faktisk vært oppe siden klokken 6. Vi har vært oppe x antall ganger gjennom natten, trøstet, lett etter smukker og gjerne sovet med en eller flere roterende barn i sengen. Morgenen har omfattet minimum fire frokoster og matpakker, gjennomført fire klespåkledninger, lett etter ullgensere, sko, luer, smokker og votter.

I disse kalde tider, har vi sklidd rundt på glatte fortau og hatt dagens armtrening med å dytte en tvillingvogn til barnehagen. Vi har hatt dype diskusjoner om søppelbiler, gravemaskiner, månen, fugler og ekorn og sunget Bæ-bæ lille lam «trestemt» hele veien til barnehagen.

Tenk så heldige er vi!

Ha en strålende helg!

Husk å følge meg på SnapChat – ceciliaflatum

Klem fra Cecilia

201609_multitasking-2

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *