Dette ville reddet Farmen-Tore som storbonde!

Ser du på Kjendisfarmen? Det gjør jeg! Er helt hektet. Men denne uken har Kjendis-Farmen vært pute-TV! Jeg klarer nesten ikke se på. Er det mulig å stryke på de fleste punktene som kjennertegner en god prosjektleder aka Storbonde?

Farmen-Tore har i en årrekke kommentert TV-programmer fra sofaen. Når er det hans tur å bli vurdert ufiltrert!

Prosjekt Ukesoppdrag

Du lurer kanskje på hva Kjendis-Farmen har med en lederblogg å gjøre. I over ti år har jeg jobbet som prosjektleder. Jeg kjenner at det klør i fingrene etter å være storbonde. Ukesoppdragene tikker av på de fleste punktene som kjennetegner et prosjekt.

  • En midlertidig oppgave
  • Klare rammer i forhold til omfang, tid og ressursbehov
  • Definerte mål og skal lede frem til et resultat med en gitt kvalitet
Foto: www.tv2.no, Alex Iversen
Farmen-Tore sliter som storbonde og jeg sitter med puten i fanget! Foto: www.tv2.no, Alex Iversen

Farmen-Tores pute-TV

Stakkars Tore som ble kastet inn som storbonde. Han misliker rollen sterkt og det bryter med hans strategi om å gå under radaren. Det er ikke moro å bli leder mot sin vilje, og jeg lurer jo litt på om han gjør sitt beste. 

Men Farmen-Tore skal ha at han er ærlig og åpen om sine begrensninger. (Det er verre med de som mener de verdensmester i ledelse, men er håpløse ledere.) Men jeg må løfte puten når han setter gang og deler sine «ledertanker».

Det rette lederteamet! Jeg skjønner at Farmen handler om vennskap og koalisjoner. Linni ble valgt fordi storbonden liker å le. Ingeborg har nok vært en god kosesamtalepartner ut i de sene nattetimer, men jeg må jo le litt av denne pusete støtten.

I den virkelige verden ville jeg vært litt mer bevisst på rollen til de gode hjelperne aka prosjektlederne. De har et ansvar for å få oppdraget i havn. (Selv om det er drittkjedelig å flette kurver, Ingeborg).

Teammotivasjon! «Jeg kan ikke pushe folk til å bli engasjert. Jeg må vente til engasjementet kommer! Har du is i magen og slapper av litt, får du det som du vil»

Hjelpe, meg! Stort rødt kort. Selvfølgelig skal en prosjektleder motivere til å innsats og skape engasjement. Å bidra til å skape en felles indre motivasjon er kanskje av de viktigste oppgavene du har som leder.

Røykhus, teater eller kurver «Vi bare jobber på og ser hvor langt vi kommer, så forhandler jeg på resten.»

Au, au! Et nytt rødt kort. Bevissthet i forhold til omfang, tid og kvalitet! Oppdraget er unektelig stort, og derfor er det ekstra viktig å være bevisst i forhold til hvordan omfang og kvalitet balanserer i forhold til tiden. 

Suksess sover ikke om morgenen! Soving, bading, klaging og syting. Når storbonden ligger og drar seg hele formiddagen eller tar et lite bade, mens resten av gjengen jobber, så er hele puten mellom TVen og meg.

Det går jo bare ikke an. Jeg mener ikke at sjefen må komme på jobb først og gå sist hjem. Men suksess sover ikke om morgenen!

Skjermbilde 2017-01-29 kl. 13.09.49

Uansett, selv om jeg ler litt av Farmen-Tore som storbonde, så har han veldig mange andre gode kvaliteter. Morsom og fin fyr som står på under ledelse av andre ;). Syoppdraget i forrige uke var jo helt rått.

Og jeg synes det stod skikkelig respekt av førstekjempevalget! Her kunne han spilt guttene på gården mot hverandre, men det går mot en god jentekamp. Forhåpentligvis ryker en av de som bidrar mindre ut!

Digger Farmen og gleder meg allerede til å se kveldens episode! Usikker på om de drar ukesoppdraget i havn. Det kan jo hende! Uansett er det ikke på grunn av ledelsen, men alle de selvgående teammedlemmene.

Hvem tror du vinner? Jeg synes det er flere verdige vinnere. Men viktigst av alt, dette er god og underholdende TV.

Fortsatt god søndag! Her blir det kanskje en tur i Tryvann!

Klem fra prosjektleder Cecilia 🙂

PS – Om du ikke visste det, så vokste jeg opp på gård! Sjekk blogginnlegg –  Tilbake til røttene!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *