Mine viktigste prosjekter for 2017!

Om noen spør deg om dine prioriteringer i hverdagen, vil de fleste svare barna først! Og det er jo ikke feil svar, men jeg vil utfordre denne prioriteringen. En høy prioritering av barna vil alltid presse seg frem. Hverdagen i hamsterhjulet løper avgårde. Det er ikke lett å hoppe av, selv om det bare er for en kveld.

Jeg mener derfor er det er viktigere å prioritere oss selv og parforholdet først.

Prosjekt2017 – bare for deg!

For noen uker siden ble jeg bedre kjent med Hilde aka Bedremeg og Janne aka Jannorama. De har tatt initiativ til Prosjekt2017. Dere som kjenner meg, vet at jeg jobber med prosjekter i Deloitte. Men dette er et helt annet prosjekt, nemlig mitt eget prosjekt. Jeg ble litt nysgjerrig på Prosjekt2017 og har fundert en del på hva som skal være mitt prosjekt for 2017.

Men nå må jeg passe på at jeg ikke møter meg selv i døra. Jeg gikk inn i 2017 og slo beina under alle drømmer om nyttårsforsetter. Kanskje jeg hadde rett? Hvor mange av dere lesere etterlever nyttårsforsettene deres? Trene mer, ned i vekt, finne drømmejobben. For mange og for store ønsker på en gang.

Det var akkurat derfor jeg falt for Prosjekt2017. Janne og Hilde oppfordrer til å definere noen mindre mål, bare for deg og meg.

Mine prosjekt2017 – bare for meg!

Her kommer mine mål for de kommende månedene i 2017. De er kanskje ikke så ambisiøse, men de er viktige for meg! Jeg har bestemt meg for å sette meg tre mål.

1. Sove mer!

De siste 2,5 årene kan jeg telle på mindre enn en hånd de nettene som jeg har sovet en hel natt. Vi har ikke satt vekkeklokken siden oktober 2014. Vi har to herlige karer som vekker oss rundt kl 6 hver morgen. Hver natt har det våkenperioder, en halv time, en time, to timer, tre timer…. Jeg kan nesten ikke forstå at jeg har fungert i hverdagen.

Men som tvillingmamma, så har jeg ikke noe valg. Samtidig så merker jeg at energinivået og hukommelsen ikke er som før. Søvn er helt avgjørende for å fungere i hverdagen. Så prosjekt nr 1 er er å sove mer! Vi har innført strengere soverutiner. Etter å ha vært gjennom rullerende soving på tre soverom til dårlig søvn med fire i en seng, så er det slutt! Strengere sove- og nattrutiner fungerer faktisk ;). Og jeg har begynt å legge meg enda tidligere, og det skal jeg fortsette med!

2. Bake!

Gjennom hele barndommen bakte vi mye. Min mor var så flink til å bake og jeg ser at mine søstre har videreført hennes tradisjoner. De siste ukene har jeg også funnet tilbake til gamle takter. Det er jo så hyggelig å bake og egenbakst smaker jo bedre, enn kjøpt.

Nå er vi jo en litt over gjennomsnittet sunn familie, så jeg eksperimenterer med sunn bakst. Kanskje det kommer noen oppskrifter her på bloggen.

Rengakaka, lokal spesialitet fra Rana!

3. Gå på date!

Vi har vært foreldre 24/7! Det er faktisk 1,5 år siden gjorde noe sammen bare vi to. Julen 2015 fikk vi et gavekort på kino. 12 måneder senere utløp gavekortet….ubrukt! Det er ikke bra. Så nå skal vi bli flinkere til å spørre om barnevakt, for å få noen kvelder til å gå på «date» eller kanskje en dag for å windsurfe på Ørekroken.

Det var mine tre prosjekter for 2017! Og så skal jeg fortsette å løpe med mål om å løpe KK-mila sammen med en haug med damer som har dette løpet som mål med Prosjekt2017! Men jeg trenger ikke å ha løping som prosjekt. Jeg har trent siden jeg var åtte år gammel. Treningsmål er ikke nødvendig. Jeg trenger å slappe mer av.

Kanskje det vil gi meg energi til å prioritere et løp med nummer på brystet igjen!

Hva er ditt prosjekt2017 – bare for deg?

Ha en strålende 1.mai helg!

Klem fra Cecilia

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *